It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser

🕖 ’s Ochtends sporten

Rol jij gemakkelijk uit je bed ’s ochtends? Dan kost het jou waarschijnlijk weinig moeite om je work-out zo vroeg mogelijk te plannen. Door ’s ochtends te sporten ben je bovendien gedurende de dag actiever, stressbestendiger en heb je een verbeterde concentratie en focus. Daarnaast verbrand je meer vet door op een lege maag te sporten. Van een win-win effect gesproken!

🕛 ’s Middags sporten

Volgens verschillende onderzoeken hebben we ‘s middags het meeste energie. Meer specifiek is ons energiepeil het hoogst tussen 14u en 18u. Op de middag zijn onze spieren ook al beter opgewarmd, waardoor de kans op blessures verkleint. Sporten op de middag leidt bovendien tot meer zuurstofverbruik en minder last van vermoeidheid. Ideaal om dat middagdipje te bestrijden en bijgevolg je concentratie en focus te verbeteren.

🕗 ’s Avonds sporten

Ben jij iemand die pas tot leven komt bij het ondergaan van de zon? Dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een sportsessie in de avond. Op zich niets mis mee, maar de mentale voordelen van sporten gaan zo wel grotendeels verloren. Houd er daarnaast rekening mee dat je je work-out niet te laat plant. Een late work-out sessie kan effect hebben op je slaap omdat je na het sporten een verhoogde hartslag en lichaamstemperatuur hebt. Dat tekort aan slaap, zal er de volgende dag misschien voor zorgen dat je je slecht kan focussen op je werk. Sporten in de avond heeft dus eerder een gunstig effect op het leegmaken van je hoofd dan dat je er je concentratie en focus mee verbetert ...

De conclusie? Om je concentratie en focus te verbeteren is het beter om ’s ochtends of ’s middags een work-out in te plannen.

Ben jij een avondmens? Geef het sporten in de ochtend eens een kans. Uit onderzoek blijkt dat je slechts 66 dagen nodig hebt om een nieuwe routine te ontwikkelen. Even tanden bijten, maar achteraf ben je jezelf ongetwijfeld dankbaar dat je hebt doorgezet.

Lukt het jou niet om een vroege vogel te worden? Probeer je work-outs dan zo consistent mogelijk in te plannen. Ga bijvoorbeeld 4 dagen in de week op exact hetzelfde tijdstip naar de sportschool.