It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser

Pexels amin sujan 1375883

25. Vier vooruitgang

Als je elk succes uitbundig viert, zal je gemotiveerder zijn om meer te bereiken, wat op zijn beurt leidt tot een snellere persoonlijke groei!

26. Leef volgens de 80/20-regel

Leef volgens de 80/20-regel. Houd je 80 % van de tijd aan een gezonde levensstijl. De overige 20 % kan je het toelaten om te zondigen.

27. Schrijf leuke activiteiten op

Houd een lijstje bij in je smartphone of schrijf enkele leuke activiteiten op een briefje en steek het in een pot. Zo kan je jezelf belonen na elke prestatie en heb je telkens iets om naar uit te kijken.

28. Eet iets groen bij elke maaltijd

Groene groenten maken je gelukkig! Ze zitten boordevol vitaminen en zijn ontzettend goed voor je lichaam. Probeer dus bij elke maaltijd groene groenten te implementeren. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

29. Leer een slechte gewoonte af (zoals roken, te veel drinken, een hobby die je niet meer graag doet)

Verslaafd aan roken? Drink je dagelijks een glaasje (of meer)? Heb jij een spreekwoordelijk gat in je hand? Maak er een goed voornemen van om minstens 1 slechte gewoonte af te leren in 2022.

30. Drink meer water

Drink your water, kids

31. Laat je stem wat vaker horen

Voor jezelf durven opkomen en je mening geven, toont aan dat je zelfverzekerd bent en niet over je heen laat lopen.

32. Zet je smartphone op ‘niet storen’ bij concentratieproblemen

Als je moeite hebt om je te concentreren tijdens het werk, studeren, … omdat je afgeleid bent door je smartphone, zet hem dan wat vaker op ‘niet storen’. Deze handige functie zorgt ervoor dat je tijdelijk geen meldingen ontvangt.

33. Word assertiever

Heb je het gevoel dat je het afgelopen jaar te veel over je heen hebt laten lopen? Neem dan het goede voornemen om in 2022 assertiever te worden. Laat iedereen weten dat je een mening hebt en neem de controle over je leven!

34. Ruim elke dag 10 min op

Clean house, clean mind! Prik elke dag een vast moment waarop je 10 minuten de tijd neemt om je huis op te ruimen zodat je geen volledige dagen meer vrij moet maken.

35. Probeer maandelijks iets nieuws

Stap uit je comfortzone en doorbreek suffe gewoontes. Door elke maand iets nieuw te proberen, daag je jezelf continu uit en komen er stoffen zoals endorfine vrij. Geluksmomentjes gegarandeerd!

36. Verminder je suikerinname

Dat suiker een boosdoener is voor ons lichaam is al lang geen geheim meer: weg ermee! Als resultaat zullen je bloeddruk en cholesterol verbeteren en zal je waarschijnlijk enkele kilo’s afvallen. Bovendien kan je ook de energiedipjes vaarwel zeggen!

37. Denk na alvorens je weer een nieuw kledingstuk koopt

Spookt dat ene kledingstuk of dat nieuw paar schoenen na een maand nog steeds door je hoofd? Dan is het de aankoop waard. Ben je een dag later alweer vergeten over welke broek het ging? Dan gaat het om een impulsaankoop en heb je het niet nodig.

38. Sokken met gaten meteen weggooien, zo vermijd je frustraties vroeg in de ochtend

Veel sokken met gaten of versleten ondergoed? Bespaar jezelf de frustraties vroeg in de ochtend en gooi ze meteen weg.

39. Zoek een creatieve hobby

Een creatieve hobby is de ideale uitlaatklep. Het zorgt ervoor dat je de wereld rondom jou even vergeet. Creatief bezig zijn is een goede manier om tot rust te komen en je brein te stimuleren.

40. Eet minstens 1 dag per week geen vlees

Bouw stilaan je vleesconsumptie af. Start met 1 dag in de week geen vlees meer te eten. Met dit als één van je goede voornemens heb je bovendien een positieve impact op het milieu. Alle beetjes helpen!

41. Geef anderen een compliment

Door anderen complimenten te geven, geef je blijk van waardering en erkenning. Een complimentje kan iemand zijn dag maken en tegelijkertijd word je er zelf ook blij van.

42. Geef jezelf een compliment

Niet alleen je medemens wordt beter van een compliment, ook jijzelf verdient dagelijks een complimentje. Start je dag met een minuutje in de spiegel te kijken en jezelf te complimenteren. Het geeft je zelfvertrouwen een ongelooflijke boost!

43. Zeur minder

Stop met zeuren. Al je broodnodige energie gaat eraan verloren en niemand wordt er beter van. In plaats daarvan kan je je frustraties beter van je afschrijven.

44. Draag altijd SPF

Eén van de grootste misvattingen is dat je enkel SPF moet smeren in de zomer. Het smeren van een dagcrème met SPF is élke dag belangrijk omdat je elke dag in aanraking komt met UV-stralen.

45. Structureer je mailbox

Last van een altijd uitpuilende mailbox? Breng asap structuur aan in je mailbox en maak komaf met die honderden ongelezen mails. Een overzichtelijke mailbox is het begin van een gestructureerde werkdag.

46. Stop met op de weegschaal staan

De weegschaal is waarschijnlijk ieders grootste vijand. Het is normaal dat je gewicht gedurende de dag of tijdens bepaalde periodes schommelt. Hou je daar geen rekening mee? Dan zal je vaak ontmoedigd terugkeren van je momentje op de weegschaal. Schuif de weegschaal daarom gewoon aan de kant en probeer meer intuïtief op je eten te letten.

47. Glimlach naar onbekenden

Lachen is gezond! In plaats van je blik te wenden, probeer eens te lachen naar vreemden. Wedden dat je vaak een glimlach terugkrijgt? Positiviteit verzekerd!

48. Stop met mensen te plezieren

Ga jij vaak akkoord met voorstellen of meningen gewoon om mensen te pleasen? Stop daarmee. Verberg je ware ik niet voor anderen enkel en alleen voor waardering of goedkeuring. Op lange termijn zal je daar niet beter van worden!

49. Schuif niets op de lange baan

Is die ene lamp in de badkamer aan vervanging toe? Werkt je klok niet meer omdat de batterijen leeg zijn? Vergeet je al maanden een afspraak te maken bij de tandarts? Pak je uitstelgedrag aan! Je zal jezelf achteraf dankbaar zijn.

50. Zoek een nieuwe uitdaging als je ongelukkig bent op je job

Ben jij al maanden of misschien zelfs jaren ontevreden in je job? Neem in 2022 dan het goede voornemen om de knoop door te hakken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Geïnteresseerd in een job in de Bouw, Engineering, Finance of Sales? Greystone at your service!