It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser

Heb je de ambitie om in de voetsporen van Tim Cook, Jeff Weiner of Oprah Winfrey te treden? Er is namelijk een ding dat alle succesvolle ondernemers gemeen hebben: ze staan zo’n 3u voor hun werkdag begint al op. Is in het midden van de nacht uit je bed rollen dan echt de enige manier om succes te bereiken? Niet per se. Ontdek hier onze 10 tips om succesvol te worden!

1. Accepteer feedback

Het is een goede eigenschap als je als werknemer in staat bent om kritiek of feedback te accepteren. Opbouwende kritiek is noodzakelijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en zal ertoe leiden dat je jezelf kan verbeteren. Bovendien zal je door kritiek en feedback te accepteren, inzien waar je fouten hebt gemaakt en eruit leren.

2. Denk positief

Optimisten worden in het algemeen meer succesvol in hun carrière. Zo zegt de psychologie dat mensen die een positieve gedachtegang hebben, meer gestimuleerd worden om in het dagelijkse leven kansen te grijpen. Daarnaast gaan optimisten ook beter om met tegenslagen, hebben ze meer zelfvertrouwen en staan ze bekend voor hun “can-do mentaliteit”.

3. Neem initiatief

Een werkgever vindt het aangenaam als werknemers net dat tikkeltje extra moeite doen. Het laat zien dat je gemotiveerd bent en je manager zal je initiatief onthouden wanneer er promoties uitgedeeld worden. Doordat je initiatief neemt, toon je dat je het voortouw durft nemen en dat je in staat bent vooruitgang te boeken.

4. Blijf bijleren

Maak er je doel van om continu bij te leren en daardoor op persoonlijk en professioneel vlak te groeien. De meeste mensen worden succesvol door op dagelijkse basis nieuwe kennis en nieuwe competenties te verwerven. Zo evolueren ze mee in een veranderende maatschappij en in veranderende organisaties.

5. Leef gezond

Mensen die in het algemeen een gezonde levensstijl hebben (lees: gezonde voeding en voldoende beweging) zijn in hun professionele leven ook vaker succesvol. Doordat zij voldoende sporten en gezond eten, hebben ze meer energie en dat uit zich onder andere op de werkvloer.

6. Stel doelen

Wil je succesvol worden? Dan stel je maar beter doelen! Door ambitieuze doelen te stellen, heb je een centraal punt om je aandacht op te richten en kan je je werkdagen efficiënt invullen. Als je begint met kleine, haalbare doelen te stellen, kan je vaker overwinningen vieren die op hun beurt leiden tot grotere succesverhalen.

7. Laat je inspireren

Laat je inspireren door de succesverhalen van andere mensen. Als mensen in je netwerk erin slagen om succesvol een onderneming op te starten, promotie te maken of manager te worden, dan zal je meer vertrouwen krijgen dat het bij jou ook kan lukken. Daarnaast kan het een reality-check zijn dat succes niet behaald wordt in één vingerknip.

8. Geef het tijd

Niet elk plan dat je voor ogen hebt, groeit onmiddellijk uit tot een gigantisch succes. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Besef dat je veel geduld zal nodig hebben en niet meteen resultaat zal zien. Succesvol worden is vaak een langdurig proces van hard werken dat je bereikt met vallen en opstaan.

9. Geef niet op

De zoveelste tegenslag? Geef niet op! Het is wetenschappelijk bewezen dat je een aantal keer zal falen alvorens je succes behaalt. Onthoud bovendien dat succes nooit in één rechte lijn verloopt, maar ontelbaar veel bochten kent. Vaak is het zo dat juist wanneer je wilt opgeven, het succes volgt. Gooi de handdoek dus niet te snel in de ring!

10. Geloof in jezelf

Vertrouwen hebben in jezelf is misschien wel de belangrijkste vereiste om succesvol te worden. Probeer jezelf niet te fel te vergelijken met anderen. Iedere persoon is anders en ieder succesverhaal verloopt op een andere manier. Focus op jezelf en je eigen ontwikkeling en geloof dat jij je dromen kan waarmaken!

Pexels andrea piacquadio 3779409

Let’s get to it! Word succesvol aan de hand van deze 10 tips en jaag je dromen na. Voor je het weet, staat jouw naam te blinken in het lijstje van “meest succesvolle mensen van België”. Heb je wel de ambitie om succesvol te worden, maar heb je je talent of passie nog niet gevonden? Lees in dit artikel meer over hoe je je talenten ontdekt.