It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


Preventieadviseur niveau 1 | Zero Harm Strategie

Ingénierie
Antwerp

Informations sur l'entreprise

Een toonaangevende speler in materiaaltechnologie, zowel internationaal als Belgisch met vier vestigingen. Ze ontwikkelen en produceren materialen voor diverse toepassingen, waaronder hoogwaardige zonnecellen, herlaadbare batterijen en katalysatoren. Via recyclage worden kostbare metalen teruggewonnen uit onder meer laptops en gsm's.

Points forts de ce poste

 • De Zero Harm strategie vormt de hoeksteen van het beleid. Dit vertaalt zich in een omgeving waar veiligheid ingebouwd zit in de manier van werken en waar het prioritair stellen van het welzijn van de werknemers van het grootste belang is. Aan de ene kant wordt er continu geïnvesteerd in de veiligheid van de machines en anderzijds worden er regelmatig coachingsessies en opleidingen voorzien voor de medewerkers. Ze zijn van mening dat hoe je je voelt op het werk niet enkel invloed heeft op professionele activiteiten maar ook op motivatie en betrokkenheid. Door te investeren in initiatieven rond gezondheid en welzijn, zorgen ze ervoor dat iedereen elke dag veilig weer naar huis kan.
 • Je krijgt alle kansen om door te groeien. Ze hechten er veel belang aan dat medewerkers de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien. Dat kan binnen de divisie of over de divisies heen. Je bent een belangrijke schakel in een groeiende organisatie waar jouw persoonlijke groei belangrijk is. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om jouw eigen groei en ontwikkeling te stimuleren en op die manier je vaardigheden en carrière uit te breiden.

Contenu du travail

Als preventieadviseur fungeer je als het aanspreekpunt voor alle veiligheidsgerelateerde kwesties en draag je bij aan de ontwikkeling van het preventiebeleid, procedures en cultuur.

Takenpakket:

 • Je analyseert risico's en biedt advies en oplossingen met betrekking tot producten, werkmateriaal, installaties en taken, altijd in overleg met operationele diensten.
 • Je implementeert de Go for Zero-visie effectief in de praktijk.
 • Het management en personeel worden door jou geïnformeerd en gesensibiliseerd over welzijnswetgeving, regelgeving met betrekking tot arbeidsmiddelen, productgebruik, interne procedures, enzovoort.
 • Je verzorgt trainingen en workshops om veiligheidsbewustzijn, -kennis en -competenties te vergroten.
 • Je ondersteunt bij het opstellen van het globaal preventieplan en het jaaractieplan, en deelt best practices met collega's om van elkaar te leren.
 • Samenwerking met collega's, belanghebbenden en andere diensten is essentieel voor het succesvol afronden van projecten.

Experience

 • Je hebt een universitaire achtergrond gecombineerd met een diploma preventieadviseur niveau 1.
 • Je hebt ervaring opgebouwd in een vergelijkbare rol binnen een industriële setting, bij voorkeur in de chemie- of procesindustrie.
 • Je bent in staat om op een projectmatige manier te werken zonder de praktische benadering uit het oog te verliezen. Het vertalen van conceptuele ideeën naar concrete plannen is jouw kracht.
 • Proactief, zelfstandig en met een sterke teamgeest werk je aan welzijn en veiligheid.
 • Je bent vloeiend in het Nederlands op alle niveaus binnen de organisatie en gedijt goed op de werkvloer, waar je actief luistert naar zorgen en vragen met betrekking tot veiligheid en welzijn.

Offre

Bij deze speler kom je terecht in een samenwerkingsgerichte omgeving waarin succes voor iedereen mogelijk is en waar ideeën gedeeld, expertise ontwikkeld en carrières bevorderd worden. In deze functie kan je rekenen op een competitief salarispakket, aangevuld met tal van extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen met tankkaart, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, bonus, cafetariaplan, 32 vakantiedagen...

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.