It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


Preventieadviseur | Klasse 8 aannemer

Construction
Antwerp

Informations sur l'entreprise

Deze Klasse 8 aannemer is bijna 60 jaar actief in België en is ondertusen uitgegroeid tot één van de toonaangevende Belgische bouwondernemingen.

een vaste waarde in de top 20 van de Belgische bouwondernemingen

Points forts de ce poste

 • Zekerheid en stabiliteit: Een grote sterkte van deze speler is het feit dat ze deel uitmaken van een internationaal bouwconcern. Met een team van 86.000 mensen realiseert het concern jaarlijks een omzet van ongeveer 20 miljard euro. De financiële stabiliteit van het concern is een van hun belangrijkste troeven. Daarnaast biedt de diversiteit aan projecten en de uitgebreide technische expertise binnen het concern een compleet plaatje, wat deze speler tot een uiterst betrouwbare bouwpartner maakt.
 • Zero accident: Deze speler streeft dagelijks naar een zero accident omgeving waarin geen ongevallen plaatsvinden. Ze zijn ervan overtuigd dat alle ongevallen vermijdbaar zijn door de juiste veiligheidsmaatregelen te implementeren, een sterke veiligheidscultuur te bevorderen en voortdurend te streven naar verbetering van veiligheidspraktijken. Dit vertaalt zich in een omgeving waar veiligheid ingebouwd zit in de manier van werken.
 • Uitdagende omgeving: De bouwsector is dynamisch en zit vol uitdagingen. Met een breed scala aan projecten krijg je de kans om je functie op een boeiende en gevarieerde manier in te vullen. Deze diversiteit maakt elke werkdag anders en stelt je in staat om een brede ervaring op te doen.
 • Opleiding en ontwikkeling: Mensen vormen de kern van de onderneming, en hun bijdrage maakt het verschil. Hierin schuilt de kracht van dit bouwbedrijf. Daarom hanteert deze speler een dynamisch personeelsbeleid, waarin medewerkers de ruimte krijgen om zich te ontplooien en ontwikkelen binnen de organisatie. Door middel van cursussen en bijscholingen blijft je kennis en vaardigheden continu scherp. - interne & externe opleidingen.
 • Wat deze functie nog aantrekkelijker maakt, is de directe en grote impact die je hebt op de organisatie. Je bent niet zomaar een schakel; je speelt een sleutelrol bij het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving op al de bouwplaatsen. Deze uitdagende en gevarieerde rol zorgt ervoor dat je steeds voldoening blijft halen uit je job. Kortom, een functie waarin je elke dag het verschil maakt en waarin uitdaging en variatie hand in hand gaan.


Contenu du travail

Als preventieadviseur ben je verantwoordelijk voor het handhaven van veiligheid en een gezonde werkomgeving, zowel op kantoor als op de bouwplaatsen. Veiligheid heeft een topprioriteit en een ordelijke, gezonde en veilige werkomgeving is gegarandeerd. Je verstrekt advies, implementeert veiligheidsmaatregelen en coördineert alle aspecten met betrekking tot veiligheid en gezondheid. Daarnaast ondersteun je het diensthoofd bij verschillende taken en ontwikkelingen op het gebied van preventiebeheer.

 • Kritisch meedenken met (project)verantwoordelijken en medewerkers om het bewustzijn van maximale veiligheid en een veilige werkomgeving te bevorderen.
 • Regelmatige en systematische inspecties van de bouwplaatsen om de naleving van veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften te waarborgen.
 • Instructies verstrekken over het gebruik en onderhoud van arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).
 • Advies en informatie verstrekken aan het personeel over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) tijdens werfbezoeken en coördinatievergaderingen, en ondersteuning bieden aan de werfleiding op de bouwplaatsen.
 • Advies geven over veiligheidstrainingen en het opvolgen van de voortgang hiervan.
 • Assisteren bij audits en certificeringen.
 • Onderzoek doen naar arbeidsongevallen en het implementeren van verbeteringen in preventiemaatregelen op basis van terugkoppeling.
 • Organiseren van Toolbox Meetings.

Experience

Voor deze functie zoeken we iemand met een voltooide opleiding tot preventieadviseur niveau 2, aangevuld met een hogere opleiding. Ook moedigen we kandidaten met een diploma voor preventieadviseur niveau 3 aan om te solliciteren.

Verder is het van belang dat je:

 • Een sterke betrokkenheid bij veiligheid hebt en anderen kunt motiveren met dit onderwerp;
 • Affiniteit hebt met de bouwsector;
 • Vloeiend bent in het Nederlands en Engels, en een goede basis van de Franse taal hebt of bereid bent dit te leren;
 • Woont in de provincie Antwerpen, Limburg of Vlaams-Brabant, gezien de meeste projecten in deze regio's plaatsvinden.

Offre

Bij deze speler mag je rekenen op voldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, met begeleiding en toegang tot verschillende interne en externe opleidingsmogelijkheden. Bovendien wordt een aantrekkelijk salarispakket geboden, inclusief extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijd- en ecocheques, een laptop en een smartphone.

daarnaast kom je terecht in een dynamisch team met gezonde ambitie

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.