It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


Preventieadviseur

Construction
Ostend 8400

Informations sur l'entreprise

Onze partner is een stevig uitgegroeide KMO die werd opgericht kort na de Tweede Wereldoorlog. Met intussen meer dan 70 jaar expertise in de productie van de meest uiteenlopende betonproducten zijn ze op vandaag trotse marktleider in België. De 160 medewerkers realiseren samen een omzet van meer dan 35 miljoen euro verspreid over twee vestigingen.

Points forts de ce poste

 • De focus momenteel ligt op een sterke veiligheidscultuur creëren met een groot aandel op het menselijke aspect van veiligheid. Je komt met alle lagen van het bedrijf in contact, van werkvloer tot management en werkt nauw samen met alle betrokken partijen. Hierdoor merk je dat je een sterke impact hebt op de organisatie en zie je wat je allemaal verwezenlijkt als preventieadviseur. Je zal je eigen steentje kunnen bijdragen aan het uitwerken en implementeren van de cultuur.
 • Deze speler staat gekend om zijn sterke kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en partnership. Deze speler streeft er naar, met de beste kwaliteit voor ogen, de standaardproducten te combineren met eigen ontworpen producten. In het streven hiernaar wordt er steeds kwaliteitsgericht gedacht en rekening gehouden met een duurzame groei, dit door steeds concreet en gericht te denken naar een oplossing op lange termijn. Je zal als medewerker van dit bedrijf dus constant met nieuwe zaken in contact blijven komen wat jouw job en jobbeleving uitdagend houdt.
 • Optimale work-life balans: Als lid van het preventieteam is het belangrijk dat jij mee het voorbeeld geeft op vlak van mentale gezondheid en work-life balans. Het bedrijf steunt een goede work-life balans ten volle. Hierdoor kan je genieten van een klassiek werkschema waardoor je veel tijd hebt voor je eigen hobby’s en gezinsleven.

Contenu du travail

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en controle van een consistent veiligheids-, gezondheidsbeleid.

 • Je evalueert het bewustzijn van veiligheid binnen de onderneming, de productiemiddelen en de veiligheidsinstructies met als doel een voortdurende verbetering van de veiligheid te bevorderen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de opmaak en implementatie van het veiligheidsplan.
 • Je vervult de wettelijke verplichtingen die gepaard gaan met je functie als preventieadviseur.
 • Je voorziet de hiërarchische leiding van advies bij het uitvoeren van risicoanalyses en coördineert interne audits. Hierbij implementeer je passende maatregelen en formuleer je actieplannen.
 • Je onderzoekt incidenten en arbeidsongevallen, verstrekt geschikt advies en initieert de vereiste maatregelen.
 • Je controleert de naleving van de veiligheidsvoorschriften.
 • Je voorziet de aankoopafdeling van advies over de aankoop van arbeidsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en andere benodigdheden.


Experience

 • Je hebt een diploma preventieadviseur niveau 2 op zak.
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een hands-on veiligheidsrol, bij voorkeur in een productieomgeving.
 • Je kan op een pragmatische wijze communiceren en adviseren met alle niveaus van het bedrijf, zowel het management als met de arbeiders.
 • Je kan zelfstandig en planmatig werken.
 • Je hebt kennis van het Nederlands en een basiskennis van het Frans.

Offre

Terechtkomen in deze organisatie is kiezen voor groei. Ben jij iemand die graag verantwoordelijkheid neemt en een directe impact wil creëren binnen een organisatie? Dan is deze opportuniteit de idedale volgende stap in jouw carrière.

Je mag rekenen op een aangename werksfeer met aandacht voor een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast maak je deel uit van een dynamisch snelgroeiend familiebedrijf met sterke waarden en een no-nonsens mentaliteit. Er wordt een marktconforme verloning aangeboden met extra legale voordelen.

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.