It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


HSE-Manager | Wereldwijd productiebedrijf in voedingsindustrie

Ingénierie
Waregem 8710

Informations sur l'entreprise

Dit snelgroeiende familiebedrijf (350 medewerkers), actief in de voedingssector, haalde vorig jaar een omzet van bijna een half miljard. Met een constante productinnovatie en productieautomatisatie zijn ze een betrouwbare partner voor Belgische en internationale klanten. Vanuit hun hoofdkwartier coördineren ze hun wereldwijde productieactiviteiten waarbij duurzaamheid en milieu centraal staan.

Points forts de ce poste

 • Managementfunctie. Voor deze functie zijn we specifiek op zoek naar iemand die deel wil uitmaken van het operations management team waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de HR Director en Plant Director. Je bent het aanspreekpunt voor HSE op alle niveaus (binnen en buiten de organisatie) en je begeleidt leidinggevenden bij het installeren van de juiste veiligheidscultuur. Deze leidinggevende functie maakt dat jij sterk overkoepelend te werk gaat: enerzijds hou je vinger aan de pols door het operationele en implementerende gedeelte van de job. Anderzijds krijg je de kans om op een hoger niveau mee te denken over de HSE-mogelijkheden. Ben jij klaar voor een volgende stap in je carrière en denk je al een tijdje aan een meer coördinerende functie zonder voeling met HSE te verliezen? Dit is jouw kans!
 • Nieuwe veiligheidcultuur. Het bedrijf is door recentelijke wijzigingen veel actiever geworden op HSE-vlak. De komende jaren willen ze veel meer bewustzijn creëren op vlak van veiligheid en duurzaamheid. Hierbij streven ze naar een zero-waste en zero-incidents cultuur. Uiteraard is hier nog veel verbetering in mogelijk, maar deze kansen zorgen voor een constante uitdaging waarbij je veel vrijheid en budget krijgt om dit doel na te streven.
 • Innovatief. Het bedrijf is door een typische West-Vlaamse mentaliteit uitgegroeid tot het wereldwijd actieve bedrijf dat het vandaag is. Dit betekent zeker niet dat ze stil blijven zitten qua innovatie en toekomstperspectieven. De nieuwe technologieën gelden niet enkel voor hun productieomgeving, maar schijnen ook door op ontwikkeling van hun medewerkers waarbij nieuwe opleidingen worden aangemoedigd. Zo staat het bedrijf open voor een medewerker met opleiding preventieadviseur niveau 1 of iemand die deze opleiding wilt volgen. Groei mee met het bedrijf en blijf je steeds verder ontwikkelen!

Contenu du travail

Als HSE-Manager ben je verantwoordelijk voor het uitstippelen en implementeren van het preventie- en milieubeleid:

 • Je rapporteert aan de HR Director en maakt deel uit van het Operations Management team.
 • Je ondersteunt als pragmatische business partner de directe collega’s (o.a. productie, kwaliteit, maintenance, logistiek) bij de implementatie van het beleid.
 • Je bent het aanspreekpunt voor HSE op alle niveaus binnen en buiten de organisatie.
 • Je begeleidt de leidinggevenden bij het installeren van de juiste veiligheidscultuur op de vloer, en reikt hen de nodige praktische tools en opleiding aan.
 • Je volgt de relevante wetgeving m.b.t. HSE op en zorgt dat deze toegepast wordt binnen de organisatie, ondersteund waar nodig door experten (e.g. milieu, vergunningen, …).

Experience

 • Je hebt relevante ervaring in HSE en hebt de opleiding preventieadviseur niveau 1 succesvol gevolgd, of je bent bereid deze te volgen.
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands, Frans en Engels.
 • Je hebt een pragmatische en hands-on ingesteldheid, en kan vlot switchen tussen strategisch en operationeel werken.
 • Je bent een geboren change agent, en houdt er van verandering te implementeren en mee te begeleiden.
 • Ervaring in de voedingsindustrie is een sterke troef.

Offre

Je komt terecht in een familiale organisatie die dankzij verticale integratie, innovatie, ondernemerschap en oog voor kwaliteit een uitgesproken positie op de markt heeft verworven. De mogelijkheid om mee te groeien in een internationale context met ruimte voor initiatief, ondernemerschap en aandacht voor duurzaamheid en het milieu. Een aantrekkelijke bruto verloning, aangevuld met extra legale voordelen, een bedrijfswagen, 12 ADV-dagen en een filevrije werkomgeving.

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.