It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


HSE manager - Familiebedrijf - Ultramoderne productie-eenheden

Ingénierie
Heuvelland

Informations sur l'entreprise

Deze speler is één van de belangrijkste producenten wereldwijd van diepvries producten voor private labels. Ze spelen een significante rol in de voedingsindustrie en staan gekend om hun toewijding aan hoogwaardige producten die wereldwijd naar meer dan 120 landen worden geëxporteerd. Dit dynamisch familiebedrijf is vastberaden om actief bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Points forts de ce poste

Het familiebedrijf werd opgericht in 1988 door de huidige zaakvoerder die ook zijn naam verleende aan het merk. Tot op vandaag is hij nauw betrokken bij alle activiteiten. Door de jaren heen groeide het familiebedrijf uit tot een sterke speler binnen zijn markt en mag zich op vandaag trotse marktleider noemen in Europa en nummer 3 wereldwijd. Ondanks het internationale groeiverhaal is de West-Vlaamse kmo mentaliteit hier nooit verloren gegaan. Open en korte communicatielijnen, snelle beslissingen en het nakomen van gemaakte afspraken zit rotsvast verweven in het DNA van deze speler.

Je krijgt de kans om actief bij te dragen aan het HSE-beleid en je stempel te drukken op de toekomst van de organisatie. In een dynamische omgeving heb je de mogelijkheid om je expertise en enthousiasme in te zetten, terwijl je samen met een gemotiveerd team werkt aan het versterken van het HSE beleid. Dit geeft je de kans om je functie op een boeiende en gevarieerde manier in te vullen zodat je steeds voldoening blijft halen uit je job.

Aandacht voor milieu en omgeving is een onmisbaar aspect geworden in moderne bedrijfsvoering. Bij het nemen van beleidsbeslissingen wordt voortdurend rekening gehouden met het behoud en de bevordering van het leefmilieu, evenals met de impact van beslissingen op water, geluid en lucht in zowel de lokale als bredere omgeving. De productieprocessen zijn gericht op een efficiënt gebruik van energie en water, en op het hergebruik van natuurlijke energiebronnen en grondstoffen. Ook met de buurtbewoners en de lokale gemeenschap willen ze duurzame relaties opbouwen. Gedurende de gehele leveranciersketen roepen ze op tot ethisch gedrag en respect voor mens en milieu. In jouw rol als HSE manager krijg je ook binnen het milieuluik de kans om je expertise in te zetten en om te zetten in mooie projecten.

Daarnaast streeft deze speler naar een veilige en kwalitatieve werkomgeving voor al zijn medewerkers. Als producent van diepvriesproducten produceren ze producten die wereldwijd via hun klanten bij consumenten terechtkomen. Dit maakt kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid tot absolute topprioriteiten. Het volledige productieproces, vanaf het ontvangst tot het verzenden van de afgewerkte producten voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen. Dankzij een goed ontwikkeld traceerbaarheidssysteem is het mogelijk om alle informatie met betrekking tot elke primaire grondstof te volgen vanaf de leverancier tot aan de klant. Bovendien is het voor elk verpakt product mogelijk om nauwkeurig te achterhalen welke primaire grondstoffen zijn gebruikt, evenals de productietijd en -wijze.

Contenu du travail

In deze rol ben je, samen met het team van preventiemedewerkers, het zichtbare aanspreekpunt voor milieu, veiligheid, gezondheid en preventie binnen de organisatie. Je hebt de verantwoordelijkheid om een overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat de cultuur op het gebied van duurzaamheid en veiligheid door de gehele organisatie wordt gedragen.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het promoten van een sterke betrokkenheid bij milieu en veiligheid en fungeren als milieu- en veiligheidsambassadeur voor zowel interne als externe belanghebbenden;
 • Het ondersteunen van diverse milieuprojecten en initiatieven;
 • Het stimuleren van een veiligheidscultuur binnen de organisatie en het creëren van een motiverend werkklimaat waarin veiligheidsvoorschriften nauwlettend worden nageleefd met actieve betrokkenheid van medewerkers;
 • Het opstellen van risicoanalyses, instructies en procedures, en ervoor zorgen dat deze worden opgevolgd;
 • Voortdurend evalueren en aanpassen van het algehele preventie- en jaaractieplan om de frequentie van arbeidsongevallen en incidenten te minimaliseren, en deze in de praktijk brengen;
 • Regelmatig uitvoeren van onderzoeken en inspecties op de werkplek, evenals het monitoren van hygiëne, veiligheid en milieu;
 • Zorgen voor een effectieve informatiestroom naar boven en naar beneden, en het implementeren van een communicatiebeleid met betrekking tot milieu en veiligheid om op die manier bewustwording op alle niveaus te vergroten;
 • Het opbouwen van een hecht team en het bevorderen van samenwerking tussen teamleden om als een goed functionerende afdeling te opereren.

Experience

Jij hebt:

 • Een masterdiploma, bij voorkeur in een technische richting.
 • Een diploma van Preventieadviseur niveau 1.
 • Leidinggevende ervaring in een productieomgeving wordt als ideale achtergrond beschouwd.
 • Affiniteit met de managementsystemen ISO 14001 en 45001 is een pluspunt.

Jij bent:

 • Een overtuigende gesprekspartner die vertrouwen uitstraalt.
 • In staat om op een diplomatische en assertieve manier jouw standpunten te verdedigen.
 • Een teamspeler die flexibel, leergierig en oplossingsgericht is.
 • In staat anderen te motiveren.
 • Vertrouwd met zowel de Nederlandse als Franse taal.

Offre

In samenwerking met de collega's van preventie fungeer je als aanspreekpunt binnen een familiaal bedrijf dat zich inzet voor een positieve sfeer binnen de teams, waar zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Deze functie biedt veel uitdaging en voldoening. Daarnaast wordt er een aantrekkelijk salarispakket aangeboden aangevuld met extralegale voordelen.

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.