It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


HSE manager België - Nederland | Wereldleider in zijn sector

Ingénierie
Antwerp

Informations sur l'entreprise

Met een productiecapaciteit van 3 miljoen ton kan deze speler zich wereldleider noemen in zijn sector. De groep is met 27 vestigingen aanwezig op 5 continenten. De expertise van deze speler wordt algemeen erkend door brouwers en distilleerders die vertrouwen op de levering van gerstmout van topkwaliteit.

Points forts de ce poste

Deze speler zet zich gepassioneerd in voor duurzame ontwikkeling. De hieraan gekoppelde duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op waterbehoud, duurzame landbouw, gezondheid en veiligheid, en energie-efficiëntie en emissiereductie.

In het bijzonder streven ze op het gebied van gezondheid en veiligheid naar een open en proactieve cultuur, waarbij volledige betrokkenheid van medewerkers en belanghebbenden centraal staat. Dankzij krachtig en zichtbaar leiderschap zijn ze trots uitgegroeid tot een van de veiligste werkomgevingen.

De kracht van het veiligheidsprogramma zit hem in de betrokkenheid van alle medewerkers. Een samenhangende veiligheidscultuur start met toewijding van het topmanagement, waar veiligheid als onbetwistbare kernwaarde geldt. Het management geeft het juiste voorbeeld, neemt actief deel aan veiligheidsactiviteiten en benadrukt proactief veiligheid in vergaderingen. Medewerkers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan veiligheidsprogramma's, positief gedrag wordt erkend en initiatieven en suggesties worden gesteund, wat de betrokkenheid dagelijks vergroot.

Energie & emissiereductie: Energieverbruik en CO2-uitstoot wordt hier uiterst serieus genomen. Ze zijn dan ook met trots koploper in de sector en behouden consequent hun positie in de top drie in benchmarktstudies over energie-efficiënte binnen de branche. Als pioniers zijn ze de eerste internationale mouterijgroep die op groepsniveau de ISO50001-certificering behaalde. Dit werd gerealiseerd door te investeren in alternatieve energie, het verminderen van energiebehoeftes, het aanschaffen van duurzame energie en samenwerken met leveranciers en boeren om tot een CO2-neutrale brouwgerst te komen.

Duurzame landbouw: als toonaangevende en wereldwijde producent van mout zijn ze zich bewust van de cruciale rol die ze spelen in het bevorderen van innovatie en verbetering van landbouwpraktijken onder de gersttelers. Daarom stimuleren ze voortdurende verbeteringen door middel van lokale inkoopprogramma's die voorrang geven aan praktijken die milieuvriendelijk zijn en een positieve impact hebben op lokale gemeenschappen. Daarnaast schenken ze ook de nodige aandacht aan het levensonderhoud en welzijn van de telers en hun gemeenschappen met als doel deze te versterken en de ecologische voetafdruk van de toeleveringsketen te verminderen.

Waterbesparing: ze blijven voortdurend het bewustzijn vergroten over waterbehoud en richten hun op alle mogelijke manieren om het efficiënte gebruik van water te maximaliseren en waar mogelijk het hergebruik van gezuiverd afvalwater te bevorderen. In een wereld waar waterschaarste een realiteit is, beschouwen zij het als een verantwoordelijkheid om te streven naar het meest waterefficiënte moutproces. Daarom stimuleren ze in al hun vestigingen een cultuur van innovatie. Onlangs behaalde 4 van hun fabrieken zelf een plaats in de top 8 wereldwijd op gebied van waterefficiëntie.

Contenu du travail

Als HSE Manager voor België en Nederland werk je op het hoofdkantoor in Antwerpen en rapporteer je aan de Managing Director continentaal Europa (rechte lijn) en de Group SHE manager (stippellijn). Vanuit Antwerpen bied je regelmatig ondersteuning op het gebied van SHE-zaken voor andere fabrieken en faciliteiten.

Takenpakket:

 • Je creëert en voert de SHE-strategie uit in overeenstemming met de SHE-strategie van de Groep en de lokaal toepasselijke wetgeving en zorg voor een goede implementatie hiervan in de verschillende sites in BENE.
 • Je zorgt voor jaar na jaar verbetering van de SHE-ondersteuning in BENE, op alle niveaus en in alle bedrijfsgebieden.
 • Je streeft naar harmonisatie van het SHE-programma over de BENE-sites heen. Dit omvat het opstellen, implementeren en opvolgen van een risicoanalyse/risicobeheersysteem en actieplan.
 • Je voert en coördineert veiligheidsaudits op alle locaties en werk samen met de fabrieksmanagers om een ​​actieplan en een bestuursplan op te stellen.
 • Je zorgt ervoor dat alle fabrieken altijd werken in overeenstemming met de vastgestelde SHE-normen van de Groep en de lokale regelgeving; Bewaken en aansturen van de implementatie van corrigerende maatregelen die voortvloeien uit SHE-activiteiten, waaronder risicobeoordelingen, ongevallenonderzoeken en bijna-ongelukrapporten.
 • Je adviseert het management over de VGM-regelgeving in België en Nederland en informeert over wetswijzigingen.
 • Je werkt samen met de managers om ervoor te zorgen dat goede praktijken op het gebied van gezondheid en veiligheid worden gedeeld, aangenomen en regelmatig worden beoordeeld; contact onderhouden met het locatiemanagement om te zorgen voor afstemming met de SHE-strategie en wettelijke vereisten.
 • Je adviseert en sensibiliseert over het gebruik van PBM’s.
 • Je helpt om veiligheid te integreren in de dagelijkse routine van het bedrijf via tools, processen en training.
 • Je stuurt proactief de SHE-verbeteringsprojecten aan in heel BENE.
 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor arbeidsongevallen en de opvolging daarvan, zorgen voor de juiste rapportering en zoeken naar verbeteringen om deze in de toekomst te vermijden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de SHE-rapportage met betrekking tot BENE-sites en de opvolging van de vereiste trainingen en/of certificaten voor alle medewerkers en operationeel materieel in de BENE-regio.
 • Je verzorgt de selectie en management van aannemers en leveranciers.
 • Je voert veiligheidsrondes en Gemba-wandelingen uit.
 • Je coördineert de te ondernemen milieumaatregelen, volg de wettelijke vereisten op en zorgt ervoor dat alle fabrieken op een conforme manier werken. Hierbij fungeer je als centraal aanspreekpunt voor milieuonderwerpen met het hoger management en met overheidsinstellingen.
 • Je genereert maandelijkse rapportages over KPI-cijfers.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van het wettelijke register en zorgt ervoor dat er maatregelen zijn getroffen om te voldoen aan alle wettelijke nalevingsverplichtingen.
 • Je voert veiligheidscontroles uit op de werkvloer.
 • Je fungeert als ISPS-officier voor de site Antwerpen.
 • Je werkt aan een volledig veiligheidsplan voor Antwerpen en andere fabrieken.

Experience

 • Je hebt een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt het attest preventieadviseur niveau 1 op zak of ben bereid de cursus te volgen (Minimaal niveau 2 is vereist).
 • Je bent gecertificeerd PFSO/ISPS Officer.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Safety manager of in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring in een productieomgeving, bij voorkeur in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.
 • Je hebt ervaring en begrip van veiligheids- en milieunormen (ISO45001 en ISO 14001).
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, aanpasbaar aan het betrokken publiek.
 • Je bent in staat om directe invloed op veiligheidsprocessen en veiligheidscultuur aan te tonen.
 • Je kan je vloeiend uitdrukken in het Nederlands en Engels, Frans is een pluspunt.
 • Vindt het prettig om de veiligheids- en milieuwetgeving op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen.

Offre

Naast een aantrekkelijk salarispakket krijg je de mogelijkheid om deel uit te maken van een mondiale organisatie met internationale carrièremogelijkheden.

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.