It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


Health & Safety manager | Team van 8 aansturen | Zero Harm Strategie

Ingénierie
Antwerp

Informations sur l'entreprise

Een toonaangevende speler in materiaaltechnologie, zowel internationaal als Belgisch met vier vestigingen. Ze ontwikkelen en produceren materialen voor diverse toepassingen, waaronder hoogwaardige zonnecellen, herlaadbare batterijen en katalysatoren. Via recyclage worden kostbare metalen teruggewonnen uit onder meer laptops en gsm's.

Points forts de ce poste

 • De Zero Harm strategie vormt de hoeksteen van het beleid. Dit vertaalt zich in een omgeving waar veiligheid ingebouwd zit in de manier van werken en waar het prioritair stellen van het welzijn van de werknemers van het grootste belang is. Aan de ene kant wordt er continu geïnvesteerd in de veiligheid van de machines en anderzijds worden er regelmatig coachingsessies en opleidingen voorzien voor de medewerkers. Ze zijn van mening dat hoe je je voelt op het werk niet enkel invloed heeft op professionele activiteiten maar ook op motivatie en betrokkenheid. Door te investeren in initiatieven rond gezondheid en welzijn, zorgen ze ervoor dat iedereen elke dag veilig weer naar huis kan.
 • Wat deze functie nog aantrekkelijker maakt, is de directe en grote impact die je hebt op de organisatie. Je bent niet zomaar een schakel; je speelt een sleutelrol in het vormgeven van het veiligheids-, gezondheids-, milieu- en kwaliteitsbeleid. Hierin is er veel ruimte voor initiatief en autonomie. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om jouw stempel te drukken op het beleid. Deze uitdagende en gevarieerde rol zorgt ervoor dat je steeds voldoening blijft halen uit je job. Kortom, een functie waarin je elke dag het verschil maakt en waarin uitdaging en variatie hand in hand gaan.

Contenu du travail

Als Health & Safety Manager ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team van 8 preventieadviseurs en het toezicht houden op de implementatie van veiligheidsprogramma's op de site in Antwerpen. Je zet je voortdurend in voor het bevorderen van een veiligheidscultuur in lijn met de bedrijfsvisie Zero Harm.

 • Je stelt robuuste systemen op voor het beheer van arbeidsveiligheid. Door veiligheidsprocessen, -systemen en -procedures te integreren in operationele routines, zorg je ervoor dat alle activiteiten veilig worden uitgevoerd en dat een preventieve en zorgzame mentaliteit wordt gestimuleerd binnen de operationele teams.
 • Je bouwt het team van preventieadviseurs uit tot een expertisecentrum en een betrouwbare ondersteuning voor de operationele domeinen. Dit omvat het verstrekken van advies over veiligheidsprocedures, het coachen van veiligheidscoördinatoren, het aanpakken van opkomende veiligheidskwesties, en meer.
 • Effectieve trainingen en communicatie ontwikkelen en implementeren behoren tot jouw taken, waardoor cultuur- en competentieontwikkeling mogelijk worden.
 • Je legt stevige relaties met operationele managers om succesvolle samenwerking en wederzijdse ondersteuning te bevorderen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van veiligheidscompetenties en effectief management op alle operationele gebieden.
 • In deze functie rapporteer je aan de Health & Safety Director.

Experience

 • Je brengt een relevant universitair diploma, zoals een Master in Occupational Safety & Health of een Bachelor in Engineering, samen met een certificering als preventieadviseur niveau 1, NEBOSH-diploma of een gelijkwaardige kwalificatie.
 • Met minstens 10 jaar ervaring in V&G-management in een industriële context, heb je een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen en implementeren van effectieve V&G-managementsystemen.
 • Je bent proactief en gedreven door verandering en verbetering. Met jouw enthousiasme en sterke communicatieve vaardigheden motiveer je teamleden en andere belanghebbenden.
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en bent bedreven in probleemoplossing. Als praktisch ingestelde manager geef je het goede voorbeeld.
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal vloeiend.

Offre

Bij deze speler kom je terecht in een samenwerkingsgerichte omgeving waarin succes voor iedereen mogelijk is en waar ideeën gedeeld, expertise ontwikkeld en carrières bevorderd worden. In deze functie kan je rekenen op een competitief salarispakket, aangevuld met tal van extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen met tankkaart, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, bonus, cafetariaplan, 32 vakantiedagen...

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.