It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser


EHS engineer - Biotechnologiebedrijf

Ingénierie
Ghent

Informations sur l'entreprise

Een start-up met zevenmijlslaarzen, zo zou je de Gentse site van deze speler kunnen omschrijven. Het bedrijf van Amerikaanse oorsprong ontstond in 2014 met celtherapie als focus en telt wereldwijd meer dan duizend medewerkers. Sinds 2017 bestaat er een nauwe samenwerking met een farmaceutisch bedrijf dat deel uit maakt van één van de grootste gezondheidsbedrijven ter wereld.

Points forts de ce poste

Deze speler biedt een unieke kans om een wezenlijke impact te maken voor mensen met levensbedreigende ziekten zoals kanker. Kort samengevat komt het er op korte termijn op neer om zo snel en efficiënt mogelijk op volle capaciteit patiënten te kunnen helpen. De celtherapie die nu op grote schaal wordt uitgerold biedt heel mooie perspectieven op mogelijke genezing en heeft het potentieel om het ziekteproces van patiënten aanzienlijk te verlichten. Specifiek in Gent bouwen ze momenteel een significante productiecapaciteit uit in celtherapie die uniek is in Europa. Deze uitdaging biedt niet alleen een kans om professioneel te groeien, maar ook om deel uit te maken van een baanbrekende inspanning die het leven van velen positief kan beïnvloeden.

Ze hechten er veel belang aan dat medewerkers de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien. Je bent een belangrijke schakel in een groeiende organisatie waar jouw persoonlijke groei van groot belang is. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om jouw eigen groei en ontwikkeling te stimuleren, waardoor je vaardigheden en carrière zich kunnen uitbreiden. Door de constante evolutie en groei van het bedrijf wordt ook op het gebied van EHS een sterke uitbreiding verwacht, wat in de toekomst tal van mogelijkheden zal bieden. In de komende drie jaar streven ze ernaar om in België stapsgewijs te groeien van 120 naar 1000 medewerkers.

Deze speler onderzoekt tevens de mogelijkheden van automatisatie en artificiële intelligentie om het productieproces verder te optimaliseren. In de traditionele farmaceutische industrie zijn er op dat gebied al vorderingen gemaakt, dus hier trachten ze samen met universiteiten en andere stakeholders in het ecosysteem blijven innoveren. Desondanks blijft het menselijke aspect essentieel binnen het proces. Een krachtige onboarding en een bedrijfscultuur gebaseerd op voortdurend leren zullen hieraan aanzienlijk bijdragen. Werken voor deze speler biedt niet alleen de mogelijkheid om deel uit te maken van technologische vooruitgang, maar ook om te werken in een omgeving die waarde hecht aan het menselijke aspect, samenwerking en voortdurende groei.

Contenu du travail

Als EHS engineer werk je mee aan het EHS-beleid en de implementatie van nieuwe EHS-software. Je bent ook verantwoordelijk voor de zorgsystemen die ontwikkeld worden binnen de sites in Gent.

Takenpakket:

 • Je komt terecht in een cultuur waar eigenaarschap, samenwerking, autonomie en flexibiliteit belangrijk zijn.
 • Je voert risicoanalyses uit, werkt mee aan het jaarlijkse actieplan en geeft advies over veiligheid, gezondheid en welzijn op de site.
 • Je onderzoekt gevaarlijke situaties, gevaarlijke handelingen, ongevallen en milieu-incidenten.
 • Je adviseert over preventieve maatregelen en helpt deze op te volgen.
 • Je voert taken uit zoals EHS-rondes, interne audits, training en communicatie. Je helpt bij het ontwikkelen van interne EHS-procedures en assisteert bij de implementatie ervan.
 • Je hebt een voorbeeldfunctie in de organisatie op het vlak van EHS door het EHS-beleid op de werkvloer te promoten, op te volgen en gepaste actie te ondernemen.
 • Je kent de geldende Belgische wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu en past deze toe in je dagelijkse taken. Je volgt de ontwikkelingen op het vlak van veiligheid en milieu op.
 • Je verhoogt het veiligheidsbewustzijn en versterkt de veiligheidscultuur, onder andere door medewerkers aan te spreken en te motiveren tot veilig en milieubewust gedrag. Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen binnen het bedrijf.
 • Je bouwt een netwerk uit met externe partners (overheden, instanties, enz.).
 • Je neemt initiatieven om het EHS-beleid verder te ontwikkelen en draagt zo bij aan een veiligere en duurzamere organisatie.
 • Je leidt de implementatie van de nieuwe EHS-software.
 • Je neemt initiatieven om het milieubeleid verder te ontwikkelen en draagt zo bij aan een duurzame organisatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de implementatie en het latere beheer en toepassing van de ISO14001 en ISO45001 zorgsystemen. Hieronder valt ook de organisatie van auditactiviteiten.

Experience

 • Je hebt een technische opleiding genoten en beschikt over minimaal een professioneel bachelordiploma.
 • Je hebt minstens een certificaat Preventieadviseur niveau 2 (niveau 1 is een plus).
 • Ervaring in de farmaceutische industrie / medische hulpmiddelenindustrie is een plus.
 • Je hebt ervaring met change management.
 • Je bent in staat om cross-functioneel te managen en te werken.
 • Je bent gedreven en resultaatgericht.
 • Je bent een echte teamspeler die probleemloos zelfstandig werkt en leergierig is.
 • Uitstekende luistervaardigheden en assertiviteit stellen je in staat om gemakkelijk contacten te leggen.
 • Zelfstandigheid, analytisch inzicht, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werkethiek, probleemoplossend vermogen en assertiviteit zijn je belangrijkste troeven.
 • Je bent zeer betrokken, communicatief, gedreven en stressbestendig en gaat elke uitdaging aan.
 • Veiligheid is voor jou een prioriteit en stressvolle situaties of plotselinge noodsituaties schrikken je niet af.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden - je weet hoe je een verhaal moet vertellen aan het juiste publiek.

Offre

Je krijgt een brede functie aangeboden met veel afwisseling en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt aangevuld met een sterk verloningspakket.

Postuler pour ce poste

Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons dans les plus brefs délais.

WORD, PDF, PNG, JPEG, fichiers max. 10 MB
Cliquez pour sélectionner un fichier ou faites un glisser-déposer pour le télécharger.