It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser

1. Wandel jezelf naar die 10.000 stappen per dag

Wandelen is een van de beste manieren om je hoofd leeg te maken. Kies je ervoor om de natuur in te trekken of heeft de stad je voorkeur? Beide hebben hun voordelen. Nadien keer je zonder twijfel opgewekt en ontstresst terug. Daarnaast heeft wandelen uiteraard ook een stimulerend effect op je gezondheid. Win-win!

2. Neem een lang en warm bad

Een bad nemen is niet aan iedereen besteedt, maar probeer het toch eens uit! Combineer het eventueel met je laptop of tablet ernaast en zet een film of serie op. Voor de full experience, gooi je lavendelolie, badschuim of bruisballen bij in het water. Wedden dat je zo zen bent, dat je er niet meer uit wilt komen?

" Zeg stress vaarwel door je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Voor je het weet ben je de stress van de werkdag volledig vergeten. "

3. Bingewatch à volonté

Speaking of films en series: gun jezelf gerust een avondje voor de televisie. Lekker knus in de zetel met een dekentje en een zak chips of popcorn erbij. Zo kan je eindelijk nog eens iets van je to-watchlijstje schrappen. Bovendien is het heus wel toegestaan om af en toe een paar uur hélemaal niets doen. Je batterijen staan de volgende dag ongetwijfeld in duracellmodus.

4. Luister naar een podcast

Sinds podcasts een echte hype werden, is er geen ontkennen meer aan. Vooral podcasts over welzijn helpen om je te ontspannen. Thema’s zoals meditatie, gezonde voeding en een goede nachtrust zijn talrijk aanwezig. Of misschien is old school lezen niet zo je ding, maar houd je wel van verhalen? Laat je dan meeslepen in een luisterboek.

5. Zoek een creatieve uitlaatklep

Al eens aan pottenbakken, handlettering of modelbouwen gedacht? Creatieve hobby’s zijn de ideale uitlaatklep om je hoofd leeg te maken. Enkele uren later ben je ongetwijfeld diep in gedachten verzonken. Vaarwel stress!

6. Zweet je stress eruit in de sportschool

Sporten is een klassieke manier om te ontstressen, maar daarom zeker niet minder efficiënt. Het is misschien wel een van de snelste manieren om je drukke werkdag asap te vergeten en je hoofd leeg te maken. Een sessie op de loopband, je frustraties lossen tegen een boksbal of een lesje spinning: een uur later barst je weer van de energie.

Gas terugnemen aan het einde van je werkdag is geen overbodige luxe, sla deze 6 tips op in je smartphone en neem ze er na een stressvolle dag bij om je hoofd leeg te maken.