It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser

Informatica

Het is geen geheim dat mensen met een informatica-achtergrond heel gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Informatica speelt in onze huidige, digitale maatschappij dan ook een grote rol: apps op je smartphone, socialemedianetwerken, de software die gebruikt wordt bij bedrijven, in ziekenhuizen, … Aan vacatures dus geen gebrek! Met deze opleiding word je de computerwetenschapper van de toekomst.

💰 Maar hoeveel verdien je nu eigenlijk als ICT’er? Gemiddeld heb je als starter met een masterdiploma informatica recht op een brutoloon van € 2571 à € 2862.

Ingenieurswetenschappen

In deze studie heb je verschillende afstudeerrichtingen: industrieel ingenieur, burgerlijk ingenieur of bio-ingenieur. Zij hebben elk hun eigen kenmerken. Voor de richting industrieel ingenieur geldt dat je een basis wiskunde, fysica en chemie krijgt en dat je je voornamelijk zal bezighouden met processen en kwaliteitscontroles in de energiesector, lucht- en ruimtevaart, en elektronica of communicatietechnologie. Kies je ervoor om burgerlijk ingenieur te worden? Dan mag je rekenen op een flinke portie wiskunde. Waar industrieel ingenieurs processen ontwikkelen, verbeteren of realiseren, zal een burgerlijk ingenieur het bedenken voor zijn rekening nemen. Bio-ingenieurs daarentegen krijgen veel wiskunde, fysica, chemie én biologie. Ze komen vervolgens in een technisch-commerciële of onderzoeksfunctie terecht, voornamelijk in de landbouw, voeding, chemie, farma, energie of biomedische sector.

💰 Wat word je nu betaald met een diploma als ingenieur? Als startend industrieel ingenieur verdien je minstens € 2500 bruto per maand. Voor de burgerlijk en bio-ingenieurs, kan je rekenen op € 2800 bruto per maand.

Pexels thisisengineering 3862130
Economische wetenschappen

Ook in de stroming van de economische wetenschappen zijn er veel kansen op de arbeidsmarkt én veel mogelijkheden om goed je kost te verdienen. Je kan hier de keuze maken tussen (toegepaste) economische wetenschappen, handelswetenschappen of handelsingenieur. Die laatste is een vreemde eend in de bijt waarbij een economische en technologische ontwikkeling gestimuleerd wordt. Afgestudeerden in deze richting zullen vaak hun plaats vinden in management- of beleidsfuncties in het bedrijfsleven. De andere twee afstudeerrichtingen liggen in se dicht bij elkaar. Vakken als economie en boekhouden zijn hier enorm belangrijk. Het verschil tussen beiden ligt in het studieperspectief. Bij handelswetenschappen ligt de nadruk veeleer op de management- en organisatiewetenschappen als basisdisciplines. Bij (toegepaste) economische wetenschappen daarentegen ligt de klemtoon eerder op bedrijfseconomie en kwantitatieve methoden.

💰 Het loon dat je mag verwachten als starter in de economische sector? Wel, dat ligt tussen de € 2061 en € 2511 bruto per maand.

Geneeskunde

Dat je met een diploma in de geneeskunde veel geld kan verdienen, komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Er staat echter wel wat tegenover. Allereerst moet je een toelatingsexamen afleggen om aan te tonen dat je de studie zal aankunnen, bovendien ben je er na de gemiddelde vijf jaar studeren ook nog lang niet vanaf. Om dat mooie diploma in handen te krijgen, moet je dus wat over hebben: een bovengemiddeld lang studietraject, hard werken, veel stageperiodes, buitengewone verantwoordelijkheden, …

💰 Wat mag je nu verwachten van een startersloon met een diploma in de geneeskunde? Gemiddeld word je € 3308 bruto per maand betaald. Veel hangt echter af van de specialisatie die je kiest.

Pexels anna shvets 4225880
Bedrijfsmanagement

Kies je voor een diploma bedrijfsmanagement? Dan ontwikkel je een stevige bedrijfseconomische basis en vul je dit aan met een specialisatie naar keuze: accountancy & fiscaliteit, financiën & verzekeringen, internationaal ondernemen, kmo-management, supply chain management, marketing of rechtspraktijk. De keuze die je hier maakt, zal invloed hebben op je toekomstige spaarboekje. Als je het tot een managementfunctie kan schoppen in verkoop of marketing, dan ga je al snel richting een mooie € 6000 bruto per maand.

💰 Op welk loon mag je rekenen als starter met een diploma bedrijfsmanagement? Gemiddeld zal je € 2496 bruto op je loonbrief zien verschijnen.

🎓 Ben jij nog aan het uitvogelen welke studierichting bij jou past? Of ben je pas afgestudeerd en weet je niet welke kant je uit wil? Bij Greystone zoeken we continu naar Sales Consultants en maakt het niet uit welk hoger diploma je hebt. Zo lang je persoonlijkheid fit en je motivatie er is, leren wij jou graag de kneepjes van het vak aan de hand van ons intern trainingsplatform.

Geïntrigeerd? Stuur dan snel een mailtje en kom langs voor een vrijblijvende babbel!

Solliciteer nu!

Heb je interesse in een job bij Greystone of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

PDF, PNG, JPG, bestanden tot 10MB
Kies een bestand of sleep hiernaartoe