It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser

Je bevindt je in een nieuwe omgeving, je leert nieuwe mensen kennen, je krijgt veel informatie te verwerken, je ontwikkelt een nieuw ritme, … Kortom: er komt enorm veel op je af in die eerste dagen en weken waardoor je hersenen veel prikkels te verwerken hebben. Hoe overwin je de vermoeidheid die bij een eerste job komt kijken?
  • Voldoende slaap

Vanzelfsprekend en enorm belangrijk: slaap voldoende! Gun jezelf wat extra rust in de eerste dagen en weken van je nieuwe job. Probeer tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht te hebben en zorg voor een vast ritme in je slaappatroon. Door elke avond op hetzelfde uur in je bed te kruipen en elke ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan, zal je op termijn ’s avonds gemakkelijker indommelen en ’s ochtends vlotter uit je bed kunnen. Het proberen waard dus voor iedereen met haatgevoelens ten opzichte van zijn wekker!

  • Voldoende beweging

Een halfuurtje bewegen per dag is al voldoende om komaf te maken met je energiedip. Wandel elke middagpauze een blokje om. Zo leer je de omgeving rondom kantoor kennen en krijg je de kans om even tot rust te komen. Afhankelijk of je een ochtend- of avondmens bent, kan je ook voor of na het werk een work-out inplannen. Als je een zittend beroep hebt, zal het bovendien eens zo moeilijk zijn om je dagelijkse bewegingsdoel van een halfuur te behalen. Het is daarom geen slecht plan om kleine aanpassingen te doen in je dagelijkse gewoontes: neem de trap in plaats van de lift, ga rechtstaan tijdens het telefoneren, haal elk uur een glaasje water, …

  • Voldoende pauze nemen

Elke 50 minuten, 5 minuten pauze nemen blijkt de sleutel tot succes. Je lichaam en geest op tijd rust geven om vervolgens met verhoogde productiviteit weer aan de slag te gaan. Het is onmogelijk aan te nemen dat je jezelf 1 uur aan een stuk kan concentreren. Daarom sporen we aan om op tijd korte pauzes te nemen. Ga buiten een luchtje scheppen of zet je even met een koffietje aan de koffiemachine.

Gegarandeerd dat je daarna weer efficiënt aan de slag kunt. Ben jij het toonbeeld van een workaholic en vrees je dat deze eigenschap ertoe zal leiden dat je enorm vermoeid zal zijn op je eerste job? Leer dan ontspanning op voorhand in te plannen. Maak er een gewoonte van om sport, hobby of een terrasje met vrienden te blokkeren in je agenda.

  • Matig je cafeïnegebruik

Het lijkt tegenstrijdig, maar het is effectief bewezen dat een te grote hoeveelheid cafeïne je niet alerter zal houden. Integendeel zelfs. Het zal er juist voor zorgen dat je sneller uitgedroogd bent, wat de vermoeidheid alleen maar versterkt. Een beter alternatief is zoveel mogelijk water drinken. Door voldoende water te drinken, zal je bovendien wat vaker recht moeten staan om naar het toilet te gaan of om je glas bij te vullen. Zo heb je naast voldoende hydratatie ook nog eens extra beweging. Win-win dus!

  • Matig je schermtijd

De kans is groot dat je bij je eerste job moet wennen aan het feit dat je gedurende een volledige werkdag naar je computerscherm moet staren. Probeer dan de rest van de dag zo min mogelijk uren weg te gooien door op je gsm te scrollen. Het gaat bovendien ten koste van je beweging en je nachtrust en zoals we hierboven hebben aangetoond, zijn deze twee elementen van groot belang om je vermoeidheid weg te werken. Leg daarom een uur voor je gaat slapen je gsm alvast aan de kant en plan elke dag momentjes in waarop je jezelf wél toelaat om (beperkt) te scrollen op Instagram, TikTok en Facebook.

Ben jij net afgestudeerd en op zoek naar een eerste job? Wij zijn continu op zoek naar enthousiaste salesmensen om ons team te versterken! Ook als je al een eerste werkervaring achter de rug hebt, ben je welkom om je kandidaat te stellen.

Solliciteer nu!

Heb je interesse in een job bij Greystone of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

PDF, PNG, JPG, bestanden tot 10MB
Kies een bestand of sleep hiernaartoe