It looks like you're using an outdated browser. Using an outdated browser makes your computer unsafe, and websites may be difficult to read or navigate. Update your browser to fix these problems.

Upgrade your browser

Stockholm

Als je denkt dat het in het Noorden alleen maar koud en donker kan zijn, heb je het aan het verkeerde eind. In Zweden zijn de zomers erg aangenaam, zijn de dagen lang (héél lang: er is tot wel 18 uur licht per dag (!)), maar kan je ook gemakkelijk verkoeling opzoeken in een nabijgelegen meer.

Stockholm biedt de perfecte afwisseling tussen die van een stad en de ongerepte natuur, ideaal dus voor natuurliefhebbers én shoppers onder ons.

Maak op tijd en stond ruimte voor een fika om (letterlijk) te kunnen proeven van dit gezellige, Zweedse koffiemoment in het gezelschap van een kanelbulle. Het ‘Venetië van het Noorden’ is met het vliegtuig amper 2 uur verwijderd van Brussel, wat het ideaal maakt om even op en af te gaan tijdens een verlengd weekend. Drie à vier dagen heb je ongeveer nodig om het maximale uit je citytrip te halen.

💡 Tip: wist je dat er een 18-tal musea gratis te bezichtigen zijn in de hoofdstad? Het Moderna Museet is er zo één van. Het is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, waar ook verschillende, tijdelijke tentoonstellingen van bekende kunstenaars plaatshebben. Daarnaast kunnen alleen de metrostations in Stockholm al beschouwd worden als openluchtmuseum dankzij hun kunstzinnige murals. Ook zeker de moeite waard dus!

🌡️ Gemiddelde temperatuur juli – augustus: een aangename 22°C - Warm aanbevolen door Ellen, Content Creator bij Greystone Recruitment.

65550 976476392378610 6736223054838682728 n

Lissabon

Olá Lisboa! De heerlijk zoete Pastel de Nata kennen we allemaal, maar deze bruisende hoofdstad heeft nog veel meer in petto buiten lekker eten en (betaalbare) cocktails. De stad staat onder andere ook bekend voor haar gezellige terrassen in verschillende wijken zoals Alfama, Bairro Alto, Baixa, Belém, … Een van de leukere (toeristische) bezienswaardigheden is het 16de eeuws kasteel Torre de Belém, dat gelegen is in het water. Na een namiddagje slenteren en shoppen, kan je ’s avonds die nieuwe outfit al meteen showen tijdens een avondje stappen in de wijk Cais do Sodre, vlakbij Pink Street. Kijk zeker ook eens naar beneden, de kans dat je voeten op typische Portugese tegeltjes staan is groot en zeer Insta worthy.

Als je tijdens deze citytrip tijd op overschot hebt en je wilt even ontsnappen aan de drukte van de stad, is een jeepsafari een leuke manier om het nationaal park van Sintra-Cascais off-road te verkennen. Een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Lissabon duurt trouwens net geen 3 uur. Rek een 4-tal dagen uit om een goede impressie te krijgen van deze bruisende stad en haar talrijke bezienswaardigheden.

Lisboa reisblog copy 2 reisblog copy 2

🌡️ Gemiddelde temperatuur juli – augustus: 27°C - Warm aanbevolen door Siebe, Office Assistant bij Greystone Recruitment.

Pexels salamatu gwadah 3836748

Dublin

Een verrassende keuze, maar zeker niet de minste! Ierland = Guinness. Het is dan ook geen verrassing dat een bezoekje aan de bierbrouwerij van ‘het zwarte goud’ een obligatory is. De hoofdstad van Ierland kan men vergelijken met New York, maar dan in’t mini. Van grote, uitgestrekte parken zoals Phoenix Park, tot drukbezette winkelstraten met gezellige cafés en restaurants … Voor elk wat wils! Vrijdagmiddag klokslag 4 uur zie je de pubs vollopen met mensen die klaar zijn voor het weekend. De gemoedige sfeer die je opsnuift in de straten, de vibrerende muziek van live-bandjes in de Temple Bar wijk, … Lovely! Daarbovenop kent Dublin, net zoals Londen, een sterk netwerk voor de bus, tram en metro, wat je verplaatsing tussen het oude en het nieuwe stadsgedeelte aanzienlijk vergemakkelijkt. Voor wie niet zo goed tegen de warmte bestand is en al zeker geen zonneklopper is, is het de ideale citytrip bestemming. Dublin kent een zeeklimaat, wat wil zeggen dat zowel de winters als zomers vrij zacht zijn. Een extra trui is met andere woorden onmisbaar in je bagage, zelfs tijdens de zomermaanden zal die hoe dan ook van pas komen!

🌡️ Gemiddelde temperatuur juli – augustus: 17°C - Warm aanbevolen door Nick, Head of Data bij Greystone Recruitment.

Maasmechelen

Blog banner reisblog reisblog copy

Soms moet je het niet al te ver zoeken om te genieten van een citytrip, ook in ons Belgenlandje zijn er pareltjes te spotten. Je hoeft er niet eens je portefeuille voor te openen! Vanuit Antwerpen is het ongeveer een klein uurtje rijden naar Maasmechelen, goed te doen voor een daguitstap of een weekendje weg. Iedereen kent ongetwijfeld Maasmechelen Village, maar in de achtertuin van dit winkelcentrum kan je de mooiste natuur terugvinden in het landschap van Connecterra. Heuvels, meren en verbazingwekkende panorama’s wisselen elkaar af in dit Nationaal Park.

Wil je liever in een minder toeristische omgeving tot rust komen? Dan is de Mechelse Heide de plek bij uitstek! Van midden augustus tot en met midden september ligt er een paars laagje over heel het landschap. Een feeëriek tafereel om door te wandelen en vast te leggen met je camera (vergeet er vooral niet instant van te genieten). Na een wandeling of shoppingspree drink je koffie met typische Limburgse vlaai, daar kan en wil je gewoon niet omheen, hmmm! En wat het allemaal nog fijner maakt? Dat zijn de Limburgers zelf, zo vriendelijk en gastvrij dat ze zijn! Daar kunnen wij Antwerpenaren nog iets van leren.

🌡️ Gemiddelde temperatuur juli – augustus: 24°C - Aanbevolen door Jesper, Sales Team Manager bij Greystone Recruitment.

Ben jij een ware traveljunkie? Wil jij ook graag mee op 3-daagse naar Ibiza? Bekijk onze vacaturepagina of mail ons. Wie weet ga jij op kosten van Greystone mee naar Ibiza.

Solliciteer nu!

Heb je interesse in een job bij Greystone of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

PDF, PNG, JPG, bestanden tot 10MB
Kies een bestand of sleep hiernaartoe