Blog

Consultants aan het woord

De werknemers van Greystone: Wie zijn ze? Wat drijft hen? En waarom Greystone? Een groepsinterview met enkele topconsultants. Let's find out!

Greystone Recruitment

15 mrt 2021

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij Greystone? We gingen intern op onderzoek bij onze medewerkers. Tijdens een groepsinterview stelden we enkele rake vragen aan Steven, Joery, Charlotte, Maarten en Brent. Let’s find out!

Wat vinden jullie van de saleswereld?

Steven: De plezantste ter wereld! ’s Ochtends heb je geen idee wat je die dag te wachten staat. Je gaat jezelf elke dag opnieuw uitdagen. En de voldoening van een deal binnen te halen, dat is pas geweldig!

Joery: Ik vind het ook een leuke wereld, vooral de uitdagingen en persoonlijke ontwikkelingen.

Charlotte: Recruitment binnen de saleswereld is bijzonder, omdat je met mensen werkt. Dit maakt het ook heel wispelturig. De ene dag gaat alles vanzelf, de andere dag valt alles in het water. Daar moet je mee leren omgaan. Tegelijkertijd vind ik dat mentaal spel heel leuk. Je hebt echt mensenkennis nodig, want je bouwt een band op met mensen en leert met verschillende profielen omgaan. Dat is belangrijk, omdat je hen aan een job gaat helpen. Dat moet er boenk op zitten!

Maarten: Ik kan de job moeilijk loslaten. Ik ben jong, ik wil hard werken en ik wil veel geld verdienen. Hoe meer ik er nu insteek, hoe meer ik er later zal uithalen.

Hoe zijn jullie bij Greystone terecht gekomen? Wat trekt jullie aan in Greystone?

Joery: Ik werkte als accountmanager, maar ik werd daar meer ingeschakeld als dossierbeheerder. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam al snel een Greystone vacature tegen op LinkedIn. Vooral de mogelijkheid tot groei trok mij aan, want ik ben iemand die vooruit wil.

Charlotte: Ik had nood aan stabiliteit, omdat ik graag een appartementje wou kopen. Ik maakte een profiel aan op LinkedIn met de info dat ik open stond voor nieuwe opportuniteiten. Toen passeerde de vacature van Greystone. Al snel lag er een afspraak vast voor mijn sollicitatie. De dag van de sollicitatie wou ik afbellen, want het voelde aan als een té grote stap en ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Toch was ik gecharmeerd door Vince zijn uitleg dat ze bij Greystone heel open-minded waren over de persoonlijkheid en achtergrond.

Brent: De feeling met het bedrijf zat meteen goed. Vooral de jonge omgeving en de groeikansen trokken mij aan.

Steven: Greystone is ook enorm ‘into data’. Hierdoor kan ik mij echt bezighouden met sales en niet met de administratie die erbij komt kijken. Je staat zo al 50% verder bij het maken van een deal.

Wat vinden jullie van de kansen die je bij Greystone krijgt?

Joery: Heel mooi. Als je ziet welke groei het bedrijf heeft doorgemaakt de afgelopen 4 jaar, zie je dat er gigantisch veel kansen zijn. Na 1,5 jaar had ik al de kans gekregen om door te groeien. Als de zaakvoerders capaciteiten in iemand zien, zullen ze er alles aan doen om deze samen waar te maken.

Steven: Denk je over bepaalde zaken anders? Zie je bepaalde opportuniteiten liggen voor Greystone? Dan wordt dit samen met je bekeken op korte termijn. Als je het goed onderbouwt, is er weinig niet mogelijk.

Maarten: Er is duidelijk ambitie en groeiperspectief aanwezig in het kantoor. Je werkt eigenlijk voor je eigen minionderneming. Het is dan logisch dat, als je goed blijft presteren, je zelf ook gaat meegroeien.

Wat voor soort manager past bij jou? Vinden jullie dit bij Greystone?

Maarten: Ik heb iemand nodig dat het goede in jezelf naar boven brengt. Het slechte moet zeker en vast ook bespreekbaar zijn, maar op een constructieve manier. Ik heb dus meer een people manager nodig en die lopen hier echt wel rond.

Brent: Het positieve binnen Greystone is dat er een heel persoonlijke aanpak gehanteerd wordt. Tijdens het sollicitatiegesprek houden ze rekening met je voorkeur van manager-stijl om te kijken of hier een match is.

Waar zien jullie jezelf over vijf jaar?

Maarten: Goh, 5 jaar is nog lang. Greystone bestaat zelfs nog geen 5 jaar. Als je kijkt naar hoe we in deze korte tijd zijn gegroeid en we zo blijven presteren, gaan we nog een serieuze groei meemaken.

Joery: Ik zie mezelf nog steeds sterk groeien in een leidinggevende functie binnen Greystone. Misschien zelfs in het buitenland.

Steven: Ik zie mezelf mee beslissingen nemen en de zaken strategisch uitzetten. Ik wil vooral verder groeien in een leidinggevende functie. Zeker binnen 5 jaar liggen hier genoeg mogelijkheden binnen Greystone.

Wat is de moeilijkste situatie die jullie al hebben meegemaakt binnen recruitment?

Charlotte: Recruitment is altijd met enorme highs en lows. Er zit echt emotie in het werk dat we doen. Je werkt ook met mensen en niet met producten.

Maarten: Wanneer je heel hard werkt en een paar deals klaar hebt staan, kunnen deze plots allemaal geweigerd worden. Dat is teleurstellend. Soms zit het gewoon eens tegen en dit heb je niet altijd zelf in de hand.

Steven: Mijn manager zegt altijd: “Je hebt positieve momenten en je hebt leermomenten.” Dat houd ik altijd in mijn achterhoofd.

Wat is het gekste dat jullie hier al hebben meegemaakt binnen recruitment?

Maarten: Ik had een kandidaat die me vroeg om hem binnen een half jaar terug te bellen. “Waarom tegen dan?” Hij vertelde me dat hij van plan was met vrienden de Atlantische oceaan over te roeien. Dit zag ik onlangs zelfs in de krant passeren. Dat vond ik echt straf. Ik kijk alvast uit om hem binnen 6 maanden terug aan de telefoon te hebben.

Charlotte: Er stond eens een kandidaat voor mijn deur met een fles champagne om mij te bedanken. Dat vond ik echt super tof, want ik had een goede band met hem. Het flesje heeft gesmaakt!

Steven: De redenen waarom kandidaten een bepaalde job niet aannemen zijn soms gek. Zoals iemand die een job, waar hij al jaren naar op zoek was, afzegt, omdat hij plots zelfstandig clown wou worden. Het kan allemaal!

Wat zouden jullie zeggen tegen iemand die overweegt om bij Greystone te komen werken?

Charlotte: Ik zou zeggen: doen! Maar je moet er ook wel goed over nadenken. Wat ze zeggen op je eerste interview is de waarheid. Je moet hard werken en je gaat veel ups en downs kennen. Het eerste jaar doe je het ook voor je kwaliteiten en netwerk op te bouwen. Tijdens deze periode leer je je markt kennen. Dan begint het écht leuk te worden.

Steven: Er zit gigantisch veel ervaring binnen Greystone en het is een bedrijf dat er alles aan doet om zijn werknemers gelukkig te zien. Het is een trein waar je op kan springen, als je jezelf bewijst. Dit maakt dat je op 2 à 3 jaar enorme stappen kan zetten. De kans om dit te doen als beginnend persoon op de arbeidsmarkt krijg je niet overal.

Joery: Als je kiest voor Greystone kies je voor kwaliteit, ondersteuning, begeleiding en een goede sfeer. Nu zijn we nog relatief klein, wat wil zeggen dat je nog mee kan groeien en iedereen persoonlijk kent. Er zijn echt doorgroeimogelijkheden als je dat ambieert. Als je geen 9 to 5 mentaliteit hebt, zal je hier op je plaats zitten.

Brent: Ik zou altijd meegeven dat de bedrijfscultuur die hier heerst zo open, jong en dynamisch is dat het steeds een plezier is om te komen werken. Het cliché ‘work hard play hard’ klopt wel echt. Het is een fijne en jonge groep van mensen die allemaal met de neus in dezelfde richting staan.

Maarten: Dat klopt, ik zie mij collega’s eerder als vrienden. Als je meer wil dan gewoon collega’s zijn, zit je hier op je plek.