Blog

Thuiswerk te baas zijn als onderneming

Hoe moet je thuiswerk organiseren als onderneming? Het speelt steeds een grotere rol in het bedrijfsleven.

Greystone Recruitment

15 mrt 2021

Thuiswerk, you love it or you hate it. Thuiswerk organiseren vraagt aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Als bedrijf is het belangrijk om hierop in te spelen en jezelf voor te bereiden.

Wij helpen je graag op weg met deze 4 tips.

1. Yes you can! Or not?

Thuiswerken is voor sommige functies de ideale oplossing. Voor andere is het dan weer onmogelijk. Zoek uit voor welke functies thuiswerk een succesverhaal is. Heeft het een negatieve invloed op het behalen van de deadlines? Dan zoek je beter naar een andere oplossing.

(Extra tip: Bij functies waar het lukt, kan je de mogelijkheid tot thuiswerken verwerken in je loonvoorstel. Tijd om nieuw toptalent binnen te halen!)

2. It’s all about the tools

Als meest gedownloade app van 2020 heeft Zoom niet slecht geboerd. Online vergaderingen zijn dan ook belangrijk om goed contact te houden met je werknemers. Al bestaan er ook nog vele andere tools die het thuiswerken bevorderen. Zoek uit welke tools het best werken voor jouw onderneming. Zo kan je bijvoorbeeld Google Drive gebruiken voor het makkelijk delen van bestanden.

3. Werkstructuur

In je jogging achter je laptop kruipen, is wel eens gezellig. Toch kan thuiswerken ervoor zorgen dat je structuur gemakkelijk verloren gaat. Het is belangrijk dat je als werkgever de nodige deadlines doorgeeft. Dit zorgt dat de werknemer duidelijk weet wat te doen.

Plan daarnaast enkele feedbackmomenten in. Bespreek het geleverde werk, wat je nog verwacht en maak af en toe tijd voor een complimentje. Dat doet ook deugd.

4. Teamspirit

Plan gezamenlijke meetings in en hou elkaar op die manier op de hoogte van de stand van zaken. Zorg ervoor dat alle camera’s aan staan. Dat is veel persoonlijker en zo zien we elkaar nog eens lachen.

Maak daarnaast ruimte voor virtuele teambuilding, zodat de groepssfeer goed blijft. Praat over het dagelijks leven of over hoe het écht met je werknemers gaat. Zo een fijne babbel moet kunnen, toch?

Thuiswerken of niet, wij vinden nog steeds de sterkste werknemers voor jou! Contacteer ons en we helpen jou verder.