Blog

Retentiestrategie – toptalent gebonden aan je onderneming

Wat is zo'n retentiestrategie juist? Het is een strategie waarmee het werk geboeid blijft. Zo zien je werknemers geen reden om te vertrekken.

Greystone Recruitment

15 mrt 2021

Toptalent dat een aanbieding krijgt van andere bedrijven is niet onoverkomelijk. Toppers zien vertrekken uit je bedrijf? Dat willen we vermijden. Beter voorkomen dan genezen. Dit vraagt om retentie zodat werknemers gebonden blijven aan je onderneming. Het is tijd voor een retentiestrategie die werkt.

Be the gift that keeps on giving

Geef je werknemers alle kansen en zorg voor opleidingsmogelijkheden. Hierdoor blijven ze zich ontwikkelen. Dat is positief voor hun zelfontplooiing én voor de reputatie van je bedrijf. Win-win!

Door te investeren in je werknemers ben je zeker van de kwaliteit. Let wel op het opleidingsbudget. Zorg dat elke investering positief is voor je bedrijf. Een waardige vervanger vinden daarentegen kost veel tijd en geld. Dat klinkt minder aantrekkelijk, toch?

Don’t worry, be happy

Steeds een hoger salaris bieden dan de concurrentie is onmogelijk. Al goed draait het bij werknemers om meer dan enkel geld. Ze zoeken naar ‘the total package’. Toptalenten hebben een duidelijk doel: professionele voldoening uit hun job halen. Goede doelen zijn er om te steunen, dus laten we er werk van maken.

Professionele voldoening creëren

  • De tijd dat mensen heel hun leven lang dezelfde functie uitoefenden, is passé. Zorg voor doorgroeimogelijkheden. Dit geeft werknemers een langetermijnvisie binnen je bedrijf.
  • Maak ruimte voor autonomie. Zelf bepalen hoe je en doel behaalt en dit dan effectief doen, zorgt voor voldoening. Hiermee wek je motivatie op in overvloed.
  • Behandel elke werknemer als een individu. Zorg voor open communicatie en toon waardering. Wees betrokken bij je werknemers, want werken met een vertrouwensband werkt.
  • Wees flexibel. Zijn flexibele werkuren beter voor je werknemer? Past dit binnen de bedrijfsstructuur? Why not. Misschien is thuiswerken wel ideaal voor je toptalent. Zoek samen naar de ideale mix.
  • Wat zeker niet mag ontbreken is een goede werksfeer. Dit maakt het aangenaam voor iedereen én zorgt voor betere resultaten. Teamwork makes the dream work.

Toch nood aan nieuw talent? Laat je gegevens hier achter en we helpen je met je zoektocht.