Blog

Sollicitatieproces als werkgever: 4 ultieme tips

Hoe kan jij als werkgever toptalent binnen trekken? Een team met stuk voor stuk toppers is een droom van elke werkgever. Jammer genoeg groeit dit toptalent niet aan de bomen.

Greystone Recruitment

15 mrt 2021

Hoe pak je dat sollicitatieproces nu best aan als werkgever? Deze 4 tips zorgen voor toppers in overvloed.

1. It starts with you

Beginnen doe je best bij jezelf als bedrijf. Dit onderdeel noemen we employer branding. Denk hier eens over na:

  • Welke feeling krijg je bij de huidige bedrijfscultuur?
  • Is deze aanlokkelijk en lekker gezond?
  • Vind je in je eigen sociale media en website dezelfde feeling terug?
  • Is iedereen echt gelukkig binnen het bedrijf?

Check? Dan kan je deze stap alvast van je lijstje schrappen.

Nu is het tijd om eens bij de werknemers aan te kloppen. Zij hebben waarschijnlijk al een mooi netwerk opgebouwd. Een netwerk met potentieel toptalent? Jawel! Door de goede bedrijfscultuur sturen je werknemers maar al te graag referenties door.

Hebben je werknemers een extra duwtje in de rug nodig? Denk dan eens aan een referentiebonus.

2. Jobomschrijving in klare taal

Bij een vaag omschreven jobomschrijving kan je ongewenste profielen aantrekken. Maak deze zo specifiek mogelijk, zodat het juiste talent binnenkort over de vloer loopt.

3. Time to talk, time to grow

Na het selecteren van geschikte kandidaten is het tijd om rond de tafel te zitten. Een mooi salaris, daar is niemand vies van. Een marktconform loon is hier vanzelfsprekend. Bespreek ook de extralegale voordelen, incentives en andere extraatjes. Zo vorm je het perfect loonvoorstel. Dat klinkt als muziek in de oren.

Daarnaast willen werknemers zichzelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Zorg daarom voor een opleidingsbudget. Dat is de ideale tool om opleidingen aan te bieden en dat hoort toptalent graag!

4. Vraag het aan Greystone

Toptalent vinden, daar kan Greystone wel mee overweg. Met ons netwerk om u tegen te zeggen, vinden we snel nieuw bloed dat klaar staat om in jouw bedrijf te knallen. Klaar om nieuw toptalent te ontdekken? Let’s talk!