Blog

Het perfecte loonvoorstel: bestaat het?

Hoe je het ook draait of keert, een mooie verloning zien we graag. Potentiële werknemers hechten hier belang aan en terecht ook.

Greystone Recruitment

15 mrt 2021

Bestaat het nu echt, zo’n perfect loonvoorstel? Yes, it does! Het is tijd om dit onder de loep te nemen.

Het loonvoorstel: 2 luiken

  • Primaire luik: Dit zijn de basiselementen van het salarispakket zoals je salaris, het aantal te presteren uren en de vakantietoeslag.
  • Secundaire luik: Dit zijn de extralegale voordelen. Denk hier aan een bedrijfswagen, opleidingsmogelijkheden, flexibele werktijden,…

Deze twee luiken onderhandel je samen met de werknemer. Zorg ervoor dat je loonvoorstel marktconform is. Maak duidelijk wat je verwacht en welk salaris hiermee in lijn ligt. Zo kom je samen met je werknemer tot een positief resultaat.

Focus niet te hard op het brutobedrag. De extralegale voordelen zijn daar om je potentiële werknemer over de streep te trekken. Ze zijn daarbovenop voordelig voor jou als werkgever. Je betaalt hierop minder sociale zekerheidsbijdrage dan op het brutoloon. Een win-win!

Welke voordelen bied je?

Dat hangt af van bedrijf tot bedrijf. Is je bedrijf eerder eco-minded? Dan zal een fietsvergoeding logischer zijn dan een bedrijfswagen. De keuze is aan jou!

Wil je graag wat inspiratie opdoen? Hier vind je de 10 populairste extralegale voordelen.

Ligt het perfecte loonvoorstel klaar? Geen potentiële werknemers om het aan voor te stellen? Contacteer ons en wij helpen je op weg.