Blog

De voor- en nadelen van een variabel loon

Als je voor een job kiest binnen sales, zal je al snel te maken krijgen met een variabel loon. We bespreken in dit artikel de voor- en nadelen van een variabel loon.

Greystone Recruitment

17 mrt 2021

Een variabel loon is het tegenovergestelde van een vast loon. Dat spreekt voor zich. Beide versies hebben zowel positieve als negatieve punten. Als je voor een job kiest binnen sales, zal je al snel te maken krijgen met een variabel loon. Wat zijn nu juist de voor- en nadelen bij een variabel loon?

Voordelen van variabel loon:

  • Hard work pays off

Hoe harder je werkt, hoe hoger je loon. Het is een aangenaam gevoel te weten dat mensen die hard werken ook meer verdienen dan mensen die minder hard werken. Het is een sterk systeem om ambitieuze en hardwerkende mensen hun resultaten te belonen.

  • Je bent baas over je eigen bankrekening

De verantwoordelijkheid over je salaris ligt bij jou. Je bankrekening mooi vullen door je eigen verdiensten, geeft een extra boost. Het is vooral relevant om te weten wat je op jaarbasis verdient en of dit in lijn ligt met hetgeen je eruit wilt halen.

  • Elke maand blijft een uitdaging

Heb je vorige maand weer een mooie pot commissies gespaard? Dan wil je er alles aan doen om dat deze maand opnieuw waar te maken. Elke maand weer frisse moed om erin te vliegen, that’s the spirit!

  • Je kan als starter meer verdienen dan de ‘average’ schoolverlater

Er zit in principe geen limiet op wat je verdient. Voel je als schoolverlater sterke ambitie om veel te verdienen en hard te werken? Door goede input zal je meer verdienen dan de doorsnee ex-scholier.

Nadelen van variabel loon:

  • Je hebt minder zekerheid

Met het basisloon zal je niet rijk worden. Dit zorgt ervoor dat de basis waar je op terugvalt, na een periode van ziekte of een periode waarin de markt moeilijk is, best wel laag is. Dit heeft impact op bijvoorbeeld: je uitgavepatroon, leningen die je moet afbetalen,… Je hebt geen zekerheid dat je elke maand goed betaald zal worden. Dit zorgt voor puntje 2.

  • Meer stress dan een 9 to 5 job

Deze onzekerheid kan natuurlijk zorgen voor extra stress. Je kan je niet vastpinnen op een vast patroon. Dit zorgt er in slechte maanden voor dat je teleurgesteld bent. In Antwerpen zouden ze zeggen: “Kopke niet laten hangen!”.

  • Je zal vaker langer willen werken om die extra bonus binnen te halen

Of dit dan een nadeel is, dat hangt af van hoe je het bekijkt. Of je partner thuis daar altijd even blij mee is, dat is een ander verhaal. We helpen je daarom graag met deze tips & tricks om sneller een bonus te scoren.