5 best practices om promotie te maken op je werk

Vind je het tijd geworden om promotie te maken op je werk, maar heb je geen flauw idee hoe je dat aanpakt?

Onderstaande best practices helpen je op weg naar je welverdiende promotie!

━━━━━━

1. Bekijk welke doorgroeimogelijkheden er zijn

Kijk om te beginnen even naar je huidige situatie. Is het een optie om in je functie of werkomgeving nog promotie te maken of zijn de doorgroeimogelijkheden nihil? Als je weinig mogelijkheden ziet om bij je huidige werkgever promotie te maken, bekijk je best de openstaande vacatures bij andere bedrijven. Een carrière die geen vooruitgang boekt? Daar zit niemand op te wachten.

2. Bereid je voor en maak een plan

Ga voor jezelf na wat je exact wilt bereiken en welke factoren ervoor zullen zorgen dat je je doelen behaalt en snel promotie zal maken op je werk. Stel daarna een actiegericht en tijdsgebonden plan op met haalbare targets zodat je gemotiveerd blijft.

3. Blijf bijleren

Zie je jezelf in een bepaalde functie, maar heb je het gevoel dat je daar momenteel nog niet de capaciteiten voor hebt? Niemand houd je tegen om jezelf continu te verbeteren. Volg interne opleidingen of neem lessen in avondschool. Zo blijf je groeien, ben je je concurrenten steeds een streepje voor en krijg je die promotie zeker en vast te pakken!

4. Wees zelfzeker

Wees zelfzeker over je talent en je capaciteiten. Je mag het gerust van de daken schreeuwen wanneer je goed gepresteerd hebt. In je job hoef je niet altijd bescheiden te zijn. Om een promotie te verzilveren, moet je in de eerste plaats jezelf leren promoten. Een breed netwerk is daarbij mooi meegenomen.

5. Ga het gesprek aan

Een promotiegesprek aangaan is niet gemakkelijk, toch moet je de vraag op een bepaald moment stellen als je ooit promotie wilt maken op je werk. Denk goed na over het juiste moment. Het is logischer dat je wacht tot je een geslaagd project hebt afgerond of wanneer je net een goede beoordeling hebt gekregen. Vergeet je kwaliteiten en prestaties niet te benadrukken!

Nu je weet wat je wilt en hoe je het kan bereiken, is het tijd om je kans te wagen. Laat aan je leidinggevenden zien dat jij dé vaardigheden hebt om een stapje hogerop te geraken. You’ve got it! 👊🏻


➜ Nog extra tips nodig? Lees hier onze 5 tips & tricks voor het onderhandelen over salaris.

Blijf up-to-date van jouw sector. En versterk je carrière met nieuwe inzichten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en word lid van onze community. Ontvang gratis tips voor je carrière en vacatures op maat van jouw zoekopdracht. Als member geniet je bovendien van heel wat voordelen zoals exclusieve eventuitnodigingen.

    Ik ben geïnteresseerd in

    Je kan ons privacybeleid hier lezen.